Welke vereniging heeft de favoriete eerstejaarsploeg: Nereus, Laga, Njord of Gyas?

Kort

Het eerstejaarsklassement bestaat uit vier klassementen. In elk klassement won een andere vereniging. Nereus, Laga, Njord en Gyas wonnen. Is Amsterdam, Delft, Leiden of Groningen favoriet?

 

Eerstejaarsploeg (m/v) van 2016

Nereus zware mannenacht. Een redelijk constant jaar voor de Amsterdammers. Vijf wedstrijden werden met winst afgesloten en vijf met een tweede plaats. Daarmee werd het klassement gewonnen ten koste van Laga, dat de eerste seizoenshelft gelijk opging.

 

Laga lichte mannenacht. De laatste jaren levert Laga sterke lichte eerstejaars, klassementswinst kwam echter weinig voor. Dit jaar is het wel gelukt. Deze acht leidde van het begin tot einde van het seizoen.

 

Njord zware vrouwenacht. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn de lichtblauwe vrouwen toonaangevend. Met zes overwinningen waren de vrouwen heer en meester onder de eerstejaars zware vrouwen.

 

Gyas lichte vrouwendubbelvier. Gyas is de laatste jaar leverancier van een aantal sterke eerstejaarsboten. In alle klassementen waren de Groningers voorin te vinden, maar klassementswinst was er voor de lichte vrouwen na een gevecht met Triton om de titel.

 

 

Stemmen?
Exclusief voor de leden van de nieuwsbrief. Meld je nu hieronder aan en ontvang op 1 januari aanstaande jouw stembiljet in je mailbox. Hier staan andere genomineerden in de categorieën waarop kan worden gestemd.

[wysija_form id=”1″]