Volg om 10.30 u wereldrecordpoging Van Dorp live

Kort

Simon van Dorp doet vandaag om 10:30u evenals alle andere bondsmannen een ergometertest over 2000 meter op de RowPerfect-machine (RP3). Tijdens deze ‘race’ wil hij zijn eigen wereldrecord van 5:28,98 aanvallen. De poging is live te volgen op het Instagram-account van zijn ploeg de Holland Acht.

Twee weken terug kwam de 23-jarige Amsterdammer al dichtbij zijn beste toptijd en scheelde het slechts 1,09 seconde. Hij maakt zijn poging op het Olympisch Trainingscentrum (OTC) in Amstelveen niet ingewikkelder dan nodig. “Uiteraard ga ik voor een persoonlijk record. Ik ga morgen gewoon hard staan en dan zie ik wel waar mijn benen ermee ophouden”, stelt hij nuchter.

Zeidler
Interessant is dat leverancier RowPerfect ook wereldkampioen in de skiff, Olivier Ziedler, bereid heeft gevonden een test te doen. Hij doet dat alleen een dag later en heeft dus voorkennis omtrent de tijd van Van Dorp. De poging van Van Dorp en ook de andere sterke bondsroeiers als Tone Wieten, Stef Broenink en Guillaume Krommenhoek is hier te volgen.