Van Doorn en Temming winnen Amerikaanse universiteitskampioenschappen

Kort

Gert-Jan van Doorn en Susan Temming wonnen beiden bij de Amerikaanse universiteitskampioenschappen. Ze deden dit voor respectievelijk de universiteiten van Washington en Texas.

Van Doorn kwam in de finale op Mercer Lake in New Jersey een ruime bootlengte eerder over de streep dan nummer 2, California. Dartmouth eindigde als derde in een race met flink veel wind tegen. Voor Temming en haar ploeg van Texas was de winst extra opzienbarend. Het was voor de eerste keer dat deze universiteit de nationale kampioenschappen won. Twee jaar terug was de ploeg – met toen de Nederlandse Fanny Bon aan boord – al een keer dichtbij de winst met een tweede plaats op minder dan een seconde van de nummer 1. Texas was anderhalve seconde sneller dan Dartmouth.

WK onder 23
De laatste winnaar Washington – met Isabel van Opzeeland in de boot – eindigde als derde. Rutgers University met Femke Paulis op slag finishte op de vierde plek. De vrouwenraces vonden plaats op de baan van Sarasota waar eerder al meerdere wereldkampioenschappen zijn gehouden. Een groot deel van de Nederlandse roeiers dat dit weekeinde meedeed, komt komende week terug naar Nederland om mee te doen aan de selecties voor de ploegen richting de wereldkampioenschappen voor roeiers onder de 23 jaar, begin juli in Racice (Tsjechië).

De resultaten van de mannen staan hier. Die van de vrouwen staan op deze plek.

NLroei verslaat de roeisport, op vele fronten. Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!