Twellaar deelt Zeidler gevoelige tik uit

Kort

Bondsskiffeur Melvin Twellaar nam in zijn kwartfinale al een klein voorproefje op wat ons zondag te wachten staat tijdens de WK-finale. Niet alleen kwalificeerde hij zich met zijn eerste plaats probleemloos voor de halve finale, ook versloeg hij huidig wereldkampioen Oliver Zeidler.

De Duitser nam nog wel gedecideerd de leiding en lag halverwege zelfs zo’n twee seconde voor op Twellaar. Met de inhoud van de Groninger zit het echter wel goed want vlak voor de 1500-meter doorkomst passeerde hij Zeidler. Ruim een maand terug was Twellaar hem ook al de baas, toen zakte de voormalig zwemkampioen pas vlak voor de finish door het ijs. De Nederlander zette met een tijd van 6:51,87 ook nog eens de snelste tijd neer.

Een andere belangrijke rivaal, olympisch kampioen Stephanos Ntouskos leed ook een gevoelige nederlaag. Ook hij lag tot halverwege aan de leiding maar moest uiteindelijk de Brit Graeme Thomas voor zich dulden. De halve finales staat vrijdag op het programma. De uitslagen zijn hier te vinden.

Steun NLroei, doe mee aan de crowdfunding ’22/’23, dat kan hier, alvast bedankt!