Trainingskamp plots zonder water, Brabanders aan de grond

Algemeen

[update 19.10 u: water is weer aangevuld. Er kon vandaag weer worden geroeid en gecoacht] Theta en Vidar hadden precies zoals vorig jaar een prima trainingskamp in het noordwesten van Spanje. Gisterochtend hadden de Brabanders nog heerlijk geroeid (zie foto hieronder). Maar gistermiddag ging het mis. Toen trok de lokale waterbeheerder zo ongeveer de badstop uit het trainingswater. Het stuwmeer liep flink leeg. De reden: er was kans op slecht weer. Om schade te voorkomen dacht men er goed aan te doen preventief het waterpeil te laten dalen.

Het meer viel grotendeels droog. Vlotten die normaal gesproken in ruim water dreven, lagen plots op de bodem, evenals coachboten. En het was voor de roeiers ondoenlijk het restwater met hun boten te bereiken.

Theta-hoofdcoach Bert Cocu trok direct aan de bel. “De Spaanse roeiers die ik sprak, hebben nog nooit zo een lage waterstand meegemaakt. De sluis zit inmiddels dicht. Er stroomt weer veel water het meer in, naar verwachting kunnen we vrijdag (red. vandaag) weer roeien”, zei Cocu gistermiddag.