Tijdelijk botenhuis voor afgebrand Neptunus

Kort

Roeivereniging Neptunus uit Delfzijl wordt binnenkort ondergebracht in zeecontainers. Begin december brandde hun hele onderkomen uit, inclusief hun vloot van 35 boten.

Vorige week werd bekend dat de gemeente een vergunning had afgegeven voor plaatsing van tijdelijke containers vlakbij hun oude botenhuis aan het Vlotterspad. Komende weken zullen de noodvoorzieningen geplaatst worden, zodat de leden er vanaf begin maart in kunnen trekken. Op dat moment kan de noordelijkst gelegen vereniging in Nederland ook de spontaan aangeboden boten van andere verenigingen van Nederland ophalen.

Units
“We krijgen een aantal geschakelde verwarmde units bedoeld voor de binnentraining, kleedruimtes en toiletgroep. Daarnaast komen er vijf geschakelde zeecontainers voor botenopslag en werkplaats. Aan de buitenkant zal het als een aaneengesloten gebouw ogen”, vertelde voorzitter Nathalie Folkers aan het Dagblad van het Noorden. De verwachting is dat de vereniging nog zeker twee jaar van de tijdelijke voorzieningen gebruik moet maken. “Voor de bouw van een nieuw clubhuis zal zeker zoveel tijd nodig zijn. Zolang duurt het ongeveer van ontwerp totdat het er werkelijk staat.”

Crowdfunding
Ondertussen verloopt de opgezette crowdfundingsactie voortvarend. Er werd inmiddels al 20.000 euro opgehaald. Het zal echter nog even duren voordat het streefbedrag van 100.000 euro binnen is. Bijdragen zijn nog steeds bijzonder welkom, er kan via deze site worden gedoneerd.