Teuntje Mollee en Cuup Kuilboer snelsten bij NK-kwalificatie

Kort

[aanvulling 17/4/’24: Cuup Kuilboer was weliswaar de snelste bij de trial, maar Dirik Maitland kwam als eerste over finish van de bijbehorende A-finale. Teuntje Mollee was bij die NKvoorronde ook als eerste binnen. Komend weekeinde brandt de titelstrijd echt los.]

Terwijl de senioren in Varese elf medailles veroverden, roeiden de junioren hun NK-kwalificatietrial tijdens de voorjaarsregatta. Cuup Kuilboer (Alkmaarsche) en Dirik Maitland (Willem III) deden vrijwel niet voor elkaar onder. Het verschil tussen beide 17/18-jongens bedroeg 17/100e seconde. Dat is binnen de meetfout, maar het voordeel was er niettemin voor Kuilboer. Gouda-skiffeur Hugo Slangen deed als 15/16-roeier niet veel voor beiden onder.

Bij de 17/18-meiden was het ook spannend. Teuntje Mollee van Het Spaarne was de snelste, gevolgd door Emma van Doren (ARC, +2,15 sec.) en Anna Menke (tegenwoordig De Amstel, +9,14 sec.). Komend weekeinde zijn de nationale kampioenschappen voor kleine nummers opgenomen in de Hollandia-roeiwedstrijden. Alle uitslagen van de voorjaarsregatta staan hier.