Sportgala: handbalsters verslaan mannendubbelvier

Kort

Gisteravond was het tijd voor de uitreiking van de jaarlijkse sportprijzen bij het nationale sportgala. De wereldkampioenen van de mannendubbelvier waren genomineerd als sportploeg van het jaar. Tone Wieten, Abe Wiersma, Dirk Uittenbogaard en slagman Koen Metsemakers haalden het niet. De eer ging naar de recent tot wereldkampioen gekroonde handbalvrouwen.
[su_quote]Maak de onafhankelijke journalistiek mede mogelijk. Doe mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]
Ajax, de baanwielrenners en de Oranje voetbalvrouwen completeerden de genomineerdenlijst. Fien van Westreenen, samen met Lisa Bruijnincx, wereldkampioen in de meisjes dubbeltwee, was genomineerd voor talent van het jaar. Die prijs ging naar de 15-jarige skateboardster Keet Oldenbeuving.

Ouders
Voorafgaand aan de prijsuitreiking stonden de mannen nog wel even in de spotlights. In tegenstelling tot een aantal andere sporters waren zij wel aanwezig in de AFAS live, waar het gala plaatsvond. “We moeten gefocust blijven voor Rio en niet denken dat we al gewonnen hebben”, was de teneur toen de presentatie kort vooruitblikte op komende zomer. De NOS zond een video uit waarin de ouders van de vier roeiers te zien waren in een c-dubbelvier.

Winnen
Voorafgaand aan het gala vroeg het AD aan lezers wie volgens hen sportploeg van het jaar moest worden. Wat de officieel uitslag was weten we niet, maar bij de krant zijn er, zo lijkt, weinig roeifans in de schare lezers. Wat dat betreft kan de dubbelvier zich opmaken voor een mooi jaar: er valt namelijk nog een heleboel te winnen: