Skiffkampioen Zeidler haalt hard uit naar Duits voetbal

Kort

Wereldkampioen in de skiff, Oliver Zeidler, noemt het een ‘grap’ dat de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga ondanks de coronacrisis weer is opgestart. De pas 23-jarige voormalig zwemkampioen hoopt dat voetbalfans zich massaal tegen de sport zullen keren.
[su_quote]Versterk NLroei. Doe mee aan onze crowdfunding! Klik hier. Alvast bedankt! [/su_quote]
Zeidler deed deze uitspraken in een interview voor de website van de Duitse sporter van het jaar. De Bundesliga is afgelopen week als eerste grote Europese sportcompetitie (zonder publiek) weer gestart om zo in elk geval de peperdure uitzendrechten veilig te kunnen stellen. “Teamsporten en sportwedstrijden zijn momenteel voor niemand in Duitsland toegestaan, behalve voor de miljonairs uit de Bundesliga die zich al jaren in een steeds verder afdrijvende parallelwereld bevinden”, stelt hij.

Wereldkampioen
“Bij ons in het roeien mag geen enkele voor meer dan twee personen het water op. Ook niet de roeiers uit de Deutschland Achter die al jaren wereldkampioen zijn en niet zoals onze ‘supervoetballer’ in de voorronde van het WK voetbal zijn uitgeschakeld. Als kinderen niet naar school kunnen en restaurants niet normaal kunnen werken, dan is het toestaan van miljonairs op een veld het verkeerde signaal.”

Geld
Zijn conclusie is dan ook ferm: “Ik kan het opstarten van de Bundesliga op geen enkele manier goedkeuren en ik hoop van harte dat meer mensen dit vinden en dit waanzinnige systeem de rug zullen toekeren. Het gaat alleen maar om geld en niet om wie Duits kampioen zal worden. Niemand boeit dat overigens überhaupt in deze crisis.”

*Ellen de Monchy verliet op 12 februari 2020 de redactie van NLroei. Wij hebben haar hartelijk bedankt voor de doorgaans prettige samenwerking en de prachtige roeifoto’s. Het einde van die samenwerking betekent dat zij geen nieuwe foto’s meer zal leveren aan ons journalistieke platform. NLroei zal wel gebruik blijven maken van eerder door haar gemaakte beelden die wij in ons archief hebben. Voor die foto’s hebben wij betaald. Bij het beëindigen van de samenwerking vervalt het aan ons verleende gebruiksrecht ten aanzien van die foto’s niet.