Skiffeurs Broenink en Youssifou kapen favorietenrollen

Algemeen

Tot en met maandag stonden de stembussen open voor de NLroei verkiezingen. Donateurs kregen een stemlink en mochten gezamenlijk besluiten wie zich tot favoriete roeier, roeister, ploeg, coach, development- en eerstejaarsploeg van 2019 mogen kronen. We nemen de uitslagen door.

Favoriete roeier

Stef Broenink zette volgens velen iets knaps neer bij de wereldkampioenschappen. De Leidenaar werd vijfde in het skiffveld. Het was een bloedstollende finale, waar Broenink zelfs lang de leiding nam. Hij behaalde dan wel geen medaille, maar zijn prestatie is voldoende voor een favorietenrol. Hij behaalde in onze verkiezing bijna 60 procent van de stemmen. Koen Metsemakers behaalde 23 procent van de stemmen. Hollandacht slagman Robert Lücken completeert met ruim 17 procent van de stemmen het favorietenlijstje. In totaal stemden 149 mensen op deze categorie.

Roeier van 2019

Favoriete roeister

Laila Youssifou gooide hoge ogen in de vrouwenskiff. Bij de wereldkampioenschappen werd ze tweede in de B-finale, voldoende om een olympische plaats te bemachtigen. Het is een formidabele uitslag, zeker wanneer je bedenkt dat de Delftse op het reservebankje zat. Bijna de helft van de 150 stemmers kroonde haar tot favoriet van 2019. Scheenaard werd met bij 30 procent van de stemmen tweede en Ilse Paulis staat met 21 procent van de stemmen op de derde plek.

Roeister van 2019

Favoriete ploeg

Het vlaggenschip van de Nederlandse mannenvloot was niet te stoppen: de mannendubbelvier. Het kwartet werd op zeer overtuigende wijze wereldkampioen. De concurrentie lieten zij ver achter zich. Net als bij deze verkiezing. 71,71 procent van de stemgerechtigden vond deze blog favoriet. De wereldkampioenen in de meisjes dubbeltwee werden met 12,5 procent tweede. De vrouwen vierponder behaalde een kleine 10 procent van de stemmen en de Hollandacht werd vierde met bijna zes procent. 152 donateurs stemden.

Ploeg van 2019.

Favoriete coach

Niet alleen de mannendubbelvier zelf, maar ook hun coach Eelco Meenhorst is een titel rijker. Met ruim 54 procent van de stemmen, vond iets meer dan de helft van de 148 stemmers hem favoriet. Vrouwencoach Josy Verdonkschot volgt op enige afstand met een kleine 28 procent en de hekkensluiter in dit rijtje is Hans Lycklama met een kleine 18 procent.

Favoriete developmentploeg

De zware mannen en vrouwen waren onder de 139 stemmers het meest favoriet. De mannenvier van Laga en de vrouwenvier van Aegirhebben op het water nooit direct tegen elkaar gestreden. Dat gebeurde in de NLroeiverkiezing. Laga is uiteindelijk favoriet met bijna 32 procent van de stemmen. De Aegirvier kreeg uiteindelijk een paar stemmen minder en blijft steken op ruim 27 procent. De combinatie van Skøll en Willem III in de lichte vierzonder behaalde 23 procent van de stemmen. Orca maakt de lijst compleet met net geen 18 procent.

developmentploeg van 2019

Favoriete eerstejaarsploeg

Een vereniging die met twee ploegen is genomineerd heeft het goed gedaan in het klassement. Louter klassementswinnaars zijn immers genomineerd. Aangezien in deze verkiezing maar op een enkele ploeg kan worden gestemd, moeten leden kiezen. Het overkwam Nereus, dat met beide mannenachten in het lijstje voorkwam. Het zijn de vrouwen die er met de winst vandoor gaan. Van de 139 stemmers bepaalde iets meer dan een op de drie dat de titel naar de Okeanos lichte vrouwendubbelviermet gaat. De Skadivrouwen hijgden lang in hun nek, maar konden op 30 procent van de stemmen rekenen en eindigen er vlak onder.