Saurus zoekt een professionele coach

NLroeibaan vacature

Functieomschrijving

De Maastrichtse Studenten Roeivereniging Saurus is een ambitieuze vereniging in de groeiende, internationale studentenstad Maastricht. We zijn op zoek naar een nieuwe professionele coach die met ingang van het nieuwe roeiseizoen (1 september 2022) onze coachkaders van de eerstejaars studenten ploegen gaat aansturen.

Om onze eerstejaars wedstrijdploegen op nationaal niveau mee te laten varen in de bovenste helft van het veld heeft Saurus een frisse blik en nieuwe impuls nodig. We willen het wedstrijdroeien naar een hoger niveau tillen en zoeken daarvoor iemand die uitdaging ziet in het creëren van randvoorwaarden om jonge, enthousiaste coaches te motiveren, enthousiasmeren en ondersteunen. De profcoach is in opdracht van het bestuur van M.S.R.V. Saurus verantwoordelijk voor de aansturing van de coaches van onze wedstrijdploegen. De profcoach bepaalt in overleg met Saurus een jaarplan inclusief technische lijn voor de wedstrijdroeiers en een trainingsschema inclusief trainingsweekenden en te starten wedstrijden. Daarnaast zal de profcoach eindverantwoordelijk zijn voor de selectie van de wedstrijdploegen. De profcoach richt zich met name op het begeleiden en van jonge coaches om de kwaliteit en kwantiteit van coaches op Saurus te vergroten.

Functie-eisen

Beschik jij over de volgende eigenschappen en vaardigheden?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • RC3 (pré is RC4) of een door ervaring verkregen overeenkomstig niveau
 • Goede communicatieve en organisatorische vaardigheden
 • Je werkt met een duidelijke visie om het wedstrijdroeien naar een hoger plan te tillen
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van coaches van eerstejaars/beginnende roeiploegen
 • Je hebt affiniteit met het studenten roeien en bijbehorende verenigingscultuur
 • Je bent 16 uur per week, verdeeld over minimaal 2 dagen, beschikbaar met de mogelijkheid af en toe in het weekend te werken
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift.
 • Dan ben jij de profcoach die wij zoeken!

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Tijdelijk dienstverband voor 1 jaar; bij goed functioneren, kan deze tijdelijke aanstelling worden verlengd.
 • De periode waarin je werkt loopt van 1 september tot 1 juli (exclusief feest- en verplichte vrije dagen), in deze periode van 40 weken werk je 16 uur per week. Het vaste salaris wordt uitbetaald over 12 maanden.
 • Het betreft een functie binnen het UFO-profiel Sportdocent in schaal 8 (sportdocent 3, €2.710-€3.619 op fulltime basis) conform CAO van het VSNU.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM. 

Additionele informatie

Saurus beschikt over uitstekende roeifaciliteiten; in 2011 kreeg Saurus een nieuw gebouw en in het botenhuis ligt een ruim toereikende vloot. Er wordt getraind op het zeer goede roeiwater van de Zuid-Willemsvaart. Locatie:  Bosscherweg 24, 6219 AC Maastricht.

Als profcoach kom je in dienst bij UM SPORT, Universiteit Maastricht. Een ZZP-achtige constructie is ook bespreekbaar.

Voor meer informatie over deze vacature, neem s.v.p. contact op met UM SPORT cluster coordinator Lieke de Wit (lieke.dewit@maastrichtuniversity.nl).

Heb je specifieke vragen over de vereniging of is iets niet duidelijk, neem dan contact op met Emma Luteijn, wedstrijdsecretaris der MSRV Saurus: wedstrijd@msrvsaurus.nl of bel 06-13651545.

Motivatiebrief en CV inclusief kopie van eventuele certificaten of diploma’s sturen voor 9 mei 2022 sturen naar: hrm-umsport@maastrichtuniversity.nl Meer informatie over de werkgever Universiteit Maastricht en de vacature is te vinden op: https://www.academictransfer.com/en/311901/roeicoach-voor-msrv-saurus/