Rotterdam vandaag: lichte vier herkanst om 11.40 uur, lichte twee om 10.25

Kort

Vandaag is de dag van de herkansingen voor de roeiers tot 23 jaar. Slechts twee Nederlandse ploegen moeten daar gebruik van maken. Het gaat om de vier van Nick Overkamp, Vincent de Vegt, Abel Bokdam en Joost van Rietbergen en de tweezonder van Frank Tijdink en Koen van Brussel. Deze lichtgewichten waren gisteren niet heel lekker vertrokken (zie foto) en de mannen liepen vervolgens achter de feiten aan.

Gelukkig is er nu een nieuwe ronde die de spreekwoordelijke nieuwe kansen biedt. Ze hebben vier tegenstanders, als ze daarvan minstens de helft achter zich houden, gaat oranje door naar de volgende etappe. Dat is in hun geval de halve finale. Om 11.40 uur vertrekt de Nederlandse lichte vier zonder stuurman van het startvlot. De eerste wedstrijd van de dag is om 8.30 uur, de laatste staat om 12 uur gepland. In de middag zullen de andere WKdeelnemers willen trainen. Dat zal naar verwachting bij de vlotten leiden tot enige filevorming.

De lichte mannen tweezonder probeert om 10.25 een plek te bemachtigen in de halve finales. Zij hebben zes tegenstanders. Een plaats in de top drie van deze heat is voldoende om een ronde verder te komen. Wanneer dit niet wordt gehaald eindigt het WK-avontuur met een plaats in de c-finale.

Support NLroei via iDeal, klik hier!