Roeitweeling Winklevoss mogelijk eerste bitcoinmiljardair

Kort

De Amerikaanse tweelingbroers Tyler en Cameron Winklevoss zijn in potentie de eerste bitcoinmiljardairs. Nadat zij in 2013 ten dele een rechtszaak wonnen van Facebookoprichter Mark Zuckerberg stopten zij elf miljoen dollar in de cryptomunt. Volgens de huidige koers zouden ze bij verkoop daarvan miljardair worden.

Nog niet gedoneerd aan NLroei? Doe het nu!

De broers zijn daarmee nu in het nieuws omdat vrijdag de Amerikaanse beurswaakhond, The Securities and Exchange Commission, besloot de handel in zogeheten ‘bitcoin-futures’ toe te staan. Met deze termijncontracten spreken handelaren onderling af dat bitcoins voor een afgesproken bedrag en op een bepaald moment verhandeld kunnen worden. Met een mogelijke verkoop zouden de broers een rendement van 10.000 procent hebben.

Roeiers
De broers studeerden en roeiden rond 2004 in Harvard en zaten tijdens de Olympische Spelen van 2008 voor de Verenigde Staten in de twee-zonder-stuurman waar zij zesde werden. Hun personages speelden een rol in de film ‘The Social Network’ over de opkomst van website Facebook. In deze film werd onder andere de Henley-finale tussen Harvard en de Holland Acht uit 2004 nagebootst. Zij betichtten toendertijd Facebook-oprichter Mark Zuckerberg ervan het idee van een online vriendennetwerk te hebben gestolen.