[promotie] Wintech heeft skiff voor lange man

Advertorial Promotie

Stel: je bent langer dan 2 meter, je weegt meer dan 100 kilo en je bent zo sterk als een beer. Dat is een ideaal signalement voor een roeier. Simon van Dorp bewijst dat. Hij is een van de gewaardeerde krachten van gouden achten. Maar een skiff waarin hij past, is nauwelijks te vinden.

Dat moet anders, dacht Alex Wiersma van de gelijknamige roeiwerf. Hij importeert het botenmerk Wintech en adviseert het management ervan. Zelf kent oud-skiffeur Wiersma het klappen van de zweep, als junior skiffte hij namens Wetterwille vooraan.

Langer
In samenspraak met de Friese roeispecialist bouwde Wintech een skiff die wat langer is en onder andere een wat groter kuipje heeft. Daar passen de voeten van mannen als Van Dorp wél in. Ook al is hun schoenmaat 50+.

Hele bank
Van Dorp keerde na een seizoen bij Washington recent terug uit de USA en stapte gelijk in de skiff die bij zijn Willem III voor hem klaarlag. “Die skiff is voor mij ideaal. Ik kan hierin gewoon oprijden. In het verleden reed ik mezelf klem tegen de riggers omdat het voetenboord niet goed was te verstellen. Nu kan ik hele sliding rijden in plaats van driekwart.” Bovendien passen zijn schoenen – maat 52 – prima in het kuipje van deze super heavy weight-skiff.

Zwaartepunt
Zijn coach Willem Jan de Widt ziet vele voordelen in de nieuwe skiff. “Voor jongens van dit formaat waren er weinig mogelijkheden bij de beschikbare boten. Om ze erin te kunnen krijgen, moesten er kunstgrepen worden toegepast zoals riggers en bankjes verhogen. Dat is verre van ideaal. Het zwaartepunt van lange mannen ligt toch al hoger, waardoor de balans in de wankele skiff nog lastiger wordt. In deze boot kunnen ze zich letterlijk ontplooien, zonder nadelige aanpassingen.”

Plussen
Coach De Widt ziet een ander voordeel. “Wintech-boten zijn kwalitatief uitstekend, maar scherp geprijsd. Dat maakt het voor clubs gemakkelijker om speciaal voor de lange mannen een skiff aan te schaffen.” Van Dorp ziet een ander pluspunt: “Deze skiff loopt goed door.”

Voor verdere informatie klik hier.