[promotie] CADET: speciaal gebakken voor de jeugd

Promotie

“Een volwassen gebouwde skiff, maar qua formaat bijzonder geschikt voor junioren.” Dat zegt Peter Klomp* over het model CADET van Swift Racing. Zijn bedrijf Waterline importeerde al ruim 30 van deze jeugdskiffs.

“De clubs, de coaches en de roeiers en roeistertjes zijn er blij mee”, vervolgt Klomp. Het gaat om volwaardig gebouwde boten met een zogeheten sandwichstructuur en een backwingrigger. Maar ze zijn een stuk korter en smaller dan de boten voor volwassenen.

Racemodel

Er zijn twee types, een voor een roeiersgewicht van 45 tot 60 kilo, de andere voor 40 tot 50 kilo. “Beide skiffjes hebben een raceromp, ze zijn heel snel, de eerste wedstrijden zijn er al in gewonnen. Toch hebben ze voldoende stabiliteit. Vrijwel alle kinderen kunnen er goed mee uit de voeten.”

Licht

Door de volwassen constructie, is het gewicht laag. ‘De CADET mini’ in de Club A-versie weegt niet meer dan 15 kilo en zit dus maar 1 kilo boven het minimum gewicht van de internationale roeifederatie FISA. “Beide boten zijn stijf, de ergonomische Backwingrigger draagt bij aan de optimale krachtoverbrenging.” De skiffs worden geleverd met hoogwaardige sculls van het gerenommeerde merk Braca. Er is al een CADET met een set sculls voor 1.809 euro, inclusief btw.

Proefvaart

Peter Klomp importeert al jaren de boten Swift Racing en overlegt vaak met deze werf. “Op mijn aandringen zijn ze ook een dubbeltwee voor de jeugd aan het ontwikkelen. Die is vanaf volgend jaar leverbaar. De skiffs zijn al volop verkrijgbaar. Een proefvaart is gemakkelijk te regelen”, aldus Klomp.

Meer informatie over de CADET is hier te vinden.
Voor contact, klik hier.

*Over Peter Klomp: permanente innovatie van roeien

Peter Klomp (tekst gaat onder deze foto verder).
Peter Klomp (tekst gaat onder deze foto verder).

Als kind van twee roeiende ouders was de (water)weg voor Peter Klomp min of meer geplaveid. Zijn eerste halen maakte hij op vijftienjarige leeftijd. Als student werd Vidar zijn springplank voor internationaal succes dat resulteerde in twee WK-deelnames als lichte roeier.

Ondertussen had Peter ervaring als coach opgedaan, na zijn roeicarrière bouwde hij dat verder uit. Niet zonder succes. Zo coachte hij de lichte acht van Nederland bij de WK van 1999. Bij de Tilburgse roeivereniging TOR begeleidde Peter de internationale roeiers Daan Klomp en Jort van Gennep.

China
Bij een internationaal toernooi ontmoette Peter een functionaris van de Chinese roeifederatie. Daardoor ontstond in 1995 zijn bedrijf Waterline waarmee (tamelijk gewaagd) de eerste Chinese boten werden geïmporteerd. Met vallen, weer opstaan, meedenken én vernieuwen lukte het om een compleet assortiment van kwalitatief hoogwaardige en makkelijk roeiende boten te leveren van het innovatieve merk Swift.

Compleet
Daarnaast worden boten van Janousek en Stämpli en riemen van Braca verkocht. Met rekken voor riemen en boten is er een compleet assortiment om loodsen zo efficiënt mogelijk in te richten.

Innovaties

Al met al beschikt Peter over ruim 40 jaar ervaring met roeien, coachen en het afstellen van boten. Hij blijft voortdurend in gesprek met een internationaal netwerk van experts en zoekt permanent naar innovaties.

Oplossingen
Verenigingen die bij Waterline aankloppen worden verrast met interesse in de specifieke situatie van de klant, wordt er hardop meegedacht en de klant krijgt de gelegenheid om zelf het materiaal te testen en waar mogelijk én gewenst krijgt men maatwerk geleverd. De kennis, ervaring en innovatieve oplossingen van Peter maken voor clubs de weg vrij om duurzaam én optimaal plezier te beleven aan de zo geliefde roeisport.