Oranje onder-23 acht naar Windermere Cup

Kort

Een selectie voor de WK onder de 23 jaar zal deelnemen aan de prestigieuze Windermere Cup. Deze wedstrijd zal is op 2 mei in Seattle, de thuishaven van het organiserende Washington University. 

Deze wedstrijd wordt voor de 34e keer gehouden als traditionele opening van het ‘bootseizoen’ waarbij een parade van jachten het decor vormt voor een roeirace die door duizenden toeschouwers wordt bekeken. De mannen en de vrouwenacht van de plaatselijke universiteit neemt het dan op tegen internationale topploegen. Twee jaar geleden won de Nederlandse vrouwenacht nog van Washington. Vorig jaar waren Simon van Dorp en Michiel Mantel nog de beste toen zij het voor Washington opnamen tegen een nationale Duitse ploeg.

Van Doorn
Ronald Florijn zal dit jaar een acht op het water brengen met louter roeiers onder de 23 jaar die zijn opgenomen in een brede selectie voor de wereldkampioenschappen in Bled. Bij Washington zal Gert-Jan van Doorn hoogstwaarschijnlijk in de boot zitten. De Leidenaar kwam in Sarasota bij de afgelopen WK onder de 23 jaar nog uit voor Nederland. Onlangs nam een developmentboot van de roeibond het nog op tegen Washington tijdens een zogeheten E-race op de ergometer. Toen waren de Amerikanen een paar seconden sneller.