NSRF: wedstrijden op Willem-Alexanderbaan in aantocht

Kort

Zeker is het nog absoluut niet. Maar NSRF-bestuurder Wouter van Groeningen heeft goede hoop dat er in de meimaand weer ‘normale’ wedstrijden kunnen worden geroeid. En dat kan dan alleen op de Willem-Alexanderbaan.

“De situatie is uiteraard zo dat het nu expliciet is verboden om een wedstrijd te houden. Als dat toch wordt toegestaan, is er bijna overal een evenementenvergunning nodig. Dat duurt twee maanden voordat je die hebt. Verschillende contacten binnen de overheid geven aan dat we er niet op moeten rekenen dat de aanvraagprocedure wordt versneld. Maar alleen op de WAB is het anders geregeld. Daar hebben ze een gebruiksvergunning, en die is permanent”, legt Van Groeningen uit.

Duizenden
Hij zegt samen met zijn studentenroeifederatiecollega Vincent Wassenaar en de roeibond vooral te hebben gekeken naar dat wat wel kan. “We hebben vanaf 1 mei tien weekeinden op de Rotterdamse baan gereserveerd. Draaiboeken liggen klaar. We willen met shifts van 250 man gaan werken. Die hoeveelheid mensen kan met 1,5 meter afstand het terrein op en vervolgens met hun boten te water. Dan komt er een voorwedstrijd en aansluitend direct een finale. Vervolgens gaan ze allemaal weer naar huis. Op die manier kun je met een paar duizend mensen in één weekeinde racen. Dat is dus te doen. Nu is het wachten op een verruiming van de coronaregels”, zegt de NSRFwedstrijdcommissaris optimistisch.