Nereus en Triton winnen Amstelbeker voor studenten

Kort

De vrouwen van Nereus en de mannen van Triton wonnen gisteren op de Amstel de best bezette velden, namelijk die voor studentenclubs. Bij de vrouwen waren Nereus en Skøll in die volgorde de tijdsnelsten bij de timetrialvoorronde. Deze twee clubs kwamen na drie tussenronden elkaar weer tegen in de finale waarbij de Bordeauxrode ploeg van slag Karien Robbers wederom de snelste bleek.

Bij de mannen was het verloop van de wedstrijd wat minder voorspelbaar. Triton (1.58,1) en Nereus (1.58,2) bleken de snelsten in de timetrials, maar een snoek van formaat – inclusief een gebroken drukstang – bij Nereus zorgde er in de halve finale voor dat Njord de leidende positie kon overnemen en uiteindelijk in de finale belandde. Daarin moest de licht blauweploeg van slag Stef Broenink de overwinning laten aan de donkere versie met Pieter van Veen uit Utrecht. Triton won met een seconde voorsprong. En Nereus (exclusief olympisch kampioen Abe Wiersma) won de B-finale, maar bleek daarin drietiende seconde langzamer. dan de Utrechters.

De mannen van De Hoop wonnen uiteindelijk de Palmbeker van Triton, bij de vrouwen ging WIllem III met (vrouwe) Fortuna aan de haal. Nereus had een startverschil van 18 seconden eigenhandig ingekort tot 12, maar kwam begrijpelijkerwijs over 750 meter toch niet voorbij de burgers.

Alle uitslagen zijn te vinden op de site van time-team.nl