Nederlanders ronde verder, alle finales naar vandaag verplaatst

Dagprogramma Voorbeschouwing

[update: Skølldubbel geplaatst voor A-finale] De Nederlandse boten zijn de wereldbeker te Zagreb gisteren goed begonnen. Wel elk volgens een eigen strategie. In de loop van de dag kwam er een slechtweervoorspelling voor zondag (harde windstoten), waarop de internationale roeifederatie besloot de finales van zondag te verplaatsen naar vandaag.

Lichte skiffeuse Tosca Kettler ging vrijdag twee keer over de Kroatische baan. “De time trial heeft ze benut als opwarmertje, ze ging niet voor de eerste plek. De herkansing heeft ze wel gebruikt om voluit te racen. De Duitse waar Tosca tweede achter werd, ging helemaal tot het gaatje. Dus was er een leuke strijd en weer een kans om echt racen te oefenen. De nummers drie en vier konden lang aanhaken, maar zij hebben daarna niet meer geprobeerd in de eindsprint dichterbij te komen”, aldus coach Gerco Beekhof. De verandering van het programma heeft voor zijn pupil geen gevolgen. “De finale stond al op zaterdag gepland.”

Kluif
Skøllcoach Thijs van Luijk vond dat zijn dubbeltwee lang niet gek was begonnen. “Ze hebben zichzelf een extra rondje over de baan bespaard door meteen via de heats naar de halve finale te gaan. En de herkansing dus over te slaan. Dat is een extra fijne gedachte, nu de finale vanwege de weersvoorspelling een dag is vervroegd. De halve finale van vandaag wordt nog wel een heel taaie kluif, maar we wel mogelijkheden”, liet de coach van Van Lierop en Van Kuijk weten.

Programma
Zware dubbeltwee Brecht van Kuijk & Lennart van Lierop (Skøll)
10.05u halve finale
vervolgens
12:15u B-finale
of

12:42u A-finale

Lichte skiff – Tosca Kettler (Orca)
12:32u A-finale

De wedstrijden zijn via de onderstaande stream live te volgen. Het programma en verdere informatie is hier te vinden.

Interviews, voorbeschouwingen, foto’s, filmpjes, nieuwsberichten…NLroei brengt het allemaal! Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!