Maurogiovanni duikt op in India

Kort

Een opmerkelijk bericht uit de Indiaase media: de voormalig bondscoach van Nederland en huidig technisch directeur van Ierland, Antonio Maurogiovanni, zou in gesprek zijn met de roeibond van India voor een baan als coach.

Consultant
India, bepaald geen grootmacht in het roeien, zit sinds 2018 toen de Roemeen Nicolae Gioga vertrok, zonder hoofdcoach. In de Hindu Times zegt vice-voorzitter Balaji Maradappa dat er gesprekken zijn geweest met de Italiaan en dat als ze goedkeuring krijgen van de nationale sportautoriteit ze van plan zijn Maurogiovanni aan te nemen als consultant coach.

Ierland
De coach was tot vlak voor de spelen van Londen in 2012 werkzaam als hoofdcoach van de Nederlandse mannen, maar werd op het moment supreme na een oproer van de roeiers, aan de kant gezet. Sindsdien werkte hij in Sri Lanka en in de afgelopen twee jaar als technisch directeur in Ierland, waar hij in aanloop naar de spelen van Tokyo al de nodige successen boekte. Voor zover nu bekend blijft Maurogiovanni daar ook in dienst.[su_quote]Maak NLroei mede mogelijk. Doe mee aan onze crowdfunding! Klik hier. Alvast bedankt! [/su_quote]