LM4- naar A-finale

Uitslagen

De lichte mannen vier-zonder kon zich vrijdag als laatste Nederlandse ploeg een plek verwerven in de A-finale. Zij moesten daartoe bij de top drie van deze race behoren. De verschillen in het begin van de race waren klein. Ze kwamen als vierde bij de 500 meter, maar het verschil met nummers 2 en 3 ging slechts om honderdsten.

Vervolgens leek het kwartet van oranje verder weg te zakken, maar in het tweede deel van de race liet de ploeg dat niet gebeuren. Ze kwamen terug en eindigden als tweede. Dit is genoeg voor een plaats in de A-finale.

Mark Emke, hoofdcoach van de mannen, reageert kort maar blij tegenover NLroei: “Dit is een fantastisch resultaat! Deze vier doet mee om de medailles.” Daarna realiseerde hij zich: “Daarmee is het vierde ticket voor Rio binnen!”

Tim Heijbrock (positie 2) heeft alles gegeven: “Ik heb geroeid alsof het mijn laatste race zou zijn. Een plaats voor Rio 2016 is op zak.” En over de race: “We hebben de race rustig opgebouwd en zijn langzaam stappen gaan maken. Na 1200 meter heb ik gezegd dat we moeten gaan klimmen. Dat deden we.”

De A-finale zal zondag om 13.45 uur verroeid worden.