Lisa Bruijnincx bij profieltesten naar 6:49,3

Uitslagen

Juniorroeister Lisa Bruijnincx haalde flink uit bij haar tweekilometertest op de ergometer. Zij kwam tot een razendsnelle tijd van 6:49,3, waarmee zij maar liefst ruim zeven seconden sneller was dan de Duitse Alexandra Foster, die onlangs zegevierde bij de wereldkampioenschappen indoorroeien.

Bruijnincx, die bij afgelopen wereldkampioenschappen voor junioren nog brons pakte in de dubbelvier, deed deze twee kilometer in het kader van de profieltesten van de roeibond. Elke roeier die in aanmerking wil komen voor een internationale uitzending moest deze testen inleveren voor 4 maart.

Dullemans
De roeister van Gouda was met haar tijd ook bij de senioren bijna de beste. Voor zover bekend was alleen Tessa Dullemans van Laga met 6:46,9 sneller. Bij de mannen lijkt Wibout Rustenburg (Skøll) met 6:01,9 de beste. Bij de afgelopen NK Indoorroeien was hij nog ruim drie seconden sneller dan deze tijd. Tosca Kettler maakte indruk bij de lichtgewicht vrouwen. De roeister van Orca kwam tot 7:13,2.

Privacy
Het is echter mogelijk dat roeiers nog beter presteerden dan deze tijden. De roeibond maakt vanwege de nieuwe wet op de privacy de resultaten niet meer openbaar. De overheid zou de bond verplichten aan de deelnemers te vragen of zij er bezwaar tegen hebben dat hun testresultaten met andere deelnemers worden gedeeld.