Lichtpuntje: Lücken slaat toch voor, eerste A-finale om 10:41 uur

Dagprogramma

De aanvoerder van de Holland Acht is voldoende hersteld om vandaag weer in de boot te stappen. Hij – Robert Lücken – was eergisteren ziek gemeld, maar gisteren kon de organisatie een bericht wereldkundig maken dat hij toch is hersteld. En dat is belangrijk, want de complete Holland Acht kan de nodige races wel gebruiken in de voorbereiding op de Olympische Spelen.

Er zijn nog meer lichtpunten. De vierzonder van achtreservist Jacob van de Kerkhof (Nederland 2) haalde de A-finale. Nederland heeft liefst twee dubbeltweeën in de A-finale bij de vrouwen. De mannendubbelvier lijkt stoïcijns toe te werken naar een topprestatie. En de vrouwendubbelvier was vrijdag laatste in een weinig boeiende ‘wedstrijd’ voor de baanindeling, maar het kan wel eens een slimme zet zijn op weg naar de middelste positie op het erevlot. We gaan het allemaal zien, want World Rowing belooft live beelden van finales, die verschijnen hier.

Starttijden
B-finales
9:45u M4- NL 1
9:50u W1x Benthe Boonstra
A-finales
10:41u W4x
10:56u M4x
11:28u M2x
11:43u W4-
11:58u M4- NL 2
12:58u W2x NL 1 & 2
13:14u M8+

Verslag van een week in Luzern?…NLroei doet het dagelijks! Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!