Karrenvracht kwartfinales breekt de WK-week

Dagprogramma

Er is binnen de roeisport al decennia een vorm van mondialisering aan de gang. Steeds meer landen nemen op een hoog niveau deel. En velden groeien. Dat is een positieve ontwikkeling, vooral als het gaat om de positie binnen de olympische sporten. Een andere gevolg is dat het WK-toernooi overvol zit. Vandaag wordt een lange lijst aan kwartfinales afgewerkt. Nederland doet eraan mee in zes kleinere olympische nummers.

[su_quote]Geen NLroei zonder crowd funding! Support de onafhankelijke roei-journalistiek, dat kan hier. Bedankt!<[/su_quote]

Vooral Stef Broenink, de zware mannen- en de lichte vrouwendubbel hebben uiteindelijk een gerede kans om op dit WK tot de finale door te dringen en daarmee hun boot voor Tokyo te kwalificeren. Maar eerst zal de halve finale moeten worden bereikt, dat is de inzet van vandaag. Annika van der Meer opent voor Nederland om 9:38 u in haar skiff de dag bij een niet-paralympischeoefenwedstrijd.

Kwartfinales
10:49 u vrouwentweezonder Drenth/Wielaard
11.25 u mannentweezonder Mantel/Robbers
12:13 u lichte vrouwendubbel Paulis/Keijser
12:35 u zware mannendubbel Van Sprang/Keijser
13:05 u vrouwenskiff Youssifou
13:17 u mannenskiff Broenink

De site van Worldrowing.com functioneert de laatste maanden niet altijd goed, zo ook gisteren. Toch zouden daar de uitslagen, livebeelden etc. moeten verschijnen. In geval van nood wijkt FISA met de uitslagpublicatie uit naar Facebook en Twitter.