Karien Robbers valt van fiets: gebroken sleutelbeen

Kort

De huidige slag van de vrouwenacht, Karien Robbers, is van haar fiets gevallen en brak daarbij haar sleutelbeen. Dit gebeurde tijdens een fietstrainingsstage van de vrouwenboordgroep in de Vogezen.

Na de Europese kampioenschappen in Luzern kregen de roeisters van hoofdcoach Josy Verdonkschot eerst een paar dagen vrijaf om vervolgens per sectie op trainingskamp te gaan. De scullsters streken neer in Spanje in de buurt van Girona. De boordroeisters vertrokken naar de Vogezen.

Ritmisch
Robbers miste vanwege een blessure ook al de start van het seizoen en ontbrak nog bij de wereldbekerstrijd in Plovdiv. Met Robbers, die bekend staat om haar ritmische kwaliteiten, ging het bij de EK minder. In een veld van vier boten eindigde de ploeg ruimschoots als laatste.

Beslissingen
Nadien werd Lisanne Brandsma vervangen door Kirsten Wielaard en werd besloten dat José van Veen en Aletta Jorritsma niet meer dubbel zouden starten. In Luzern roeide het duo dat in Plovdiv nog won in de tweezonder, zowel in de acht als in de twee.

Herstel
Hoe het nu verder zal gaan met de acht is nog onduidelijk. Voor herstel van een sleutelbeen staat normaal gesproken zes weken. De wereldkampioenschappen in Ottensheim zijn eind augustus.