Kaj Hendriks over de Olympische Spelen: ‘de beste zijn terwijl iedereen op z’n aller-allerbest is’

Algemeen

Kaj Hendriks praat ruim een half uur over toproeien. Dat deed hij voor ‘De Finale’, een podcast die gaat over de eindstrijd van de uitgestelde Olympische Spelen. De keuze van de podcastredactie voor hem is wat curieus, want Hendriks viel buiten de Holland Acht én de vierzonder. Tokyo is voor hem nog heel ver weg. Hij moet eerst met Jacob van de Kerkhof gaan bewijzen de snelste twee van Nederland te bemannen, hoewel het Tritontandem nog altijd regerend Nederlands kampioen is. En dan zijn er nog vele hobbels te nemen voordat Japan is bereikt, waaronder het olympisch kwalificatietoernooi.

Maar het staat een interessant verhaal niet in de weg. Integendeel. Het Varsityfenomeen kan boeiend vertellen, maar het moet wel ergens over gaan. Zo gaat hij dieper in op de wedstrijdvoorbereiding en de beleving van een reis van A naar B, over twee kilometer. Maar ook zijn maatschappelijke rol komt aan de orde. Koetjes en kalfjes komen niet ter sprake, daar spreek Hendriks naar eigen zeggen niet graag over.

De podcast is hier te beluisteren, de interviewers zijn Marcel Bamberg en Joep Heerings. Het gesprek vond plaats in de botenloods van Triton.