Istanbul organiseert alsnog EUC-toernooi

Kort

Goed nieuws voor de roeiende student. Waar het roeien deze zomer ontbrak bij de Europese Universiteitskampioenschappen in Lodz, springt de stad Istanbul in dat gat. Daar zal van 7-9 september dit jaar het zogeheten EUC-toernooi plaatsvinden.

De Nederlandse Studenten RoeiFederatie (NSRF) regelt de Nederlandse ‘uitzendingen’ (deelname is op eigen kosten) en heeft de Northwave Regatta van 28/29 mei op de Willem Alexanderbaan aangewezen als selectiewedstrijd. Het niveau hoeft niet per se heel hoog zijn. De wedstrijd is vooral bedoeld voor getalenteerde tweedejaars/derdejaars roeiers, al zijn er in het verleden ook eerstejaars ploegen die hebben meegedaan. Voornaamste beperking is dat er per veld maximaal drie Nederlandse ploegen mogen meedoen.

Locatie
Waar de wedstrijden precies gehouden worden is opmerkelijk genoeg niet terug te vinden op de website van de organisatie. De NSRF meldt op haar website dat de races vermoedelijk op Lake Küçükçekmece ten westen van de stad zullen worden gehouden. Wel is zeker dat de wedstrijden over 2000 meter gaan. Bij de vorige editie in het Zweedse Jönkoping van 2019 was dat nog 1500 meter. De Nederlandse afvaardiging pakte toen zeven medailles.