Hollandia sprint bij triathlon, Lia Brouwer wint 6 x bij Masters

Kort

Lia Brouwer (Rijnland) was de Nederlandse veelvraat bij de Masters in Florida. Zij won zes finales in nummers variërend van de skiff tot en met de acht. Verschillende teams van de Hollandia Roeicub – de vereniging van oud-internationals – deed zaterdag mee aan de Bosbaan Sprint-triathlon-estafettes.

Masters-deelnemer Els van Dam – zelf goed voor twee overwinningen – bericht vanuit de Verenigde Staten: “Het is een groots evenement, er waren bijna 3000 deelnemers, maar de wedstrijd was goed georganiseerd. Het was heel warm weer, gelukkig wel met een lekker windje.” Naast Brouwer was ook Rijnlandse Marianne de Jong goed op dreef met drie zeges.

Enkelband
Hollandia Roeiclub had een gezellige sportdag, maar dan wel eentje op niveau. In verschillende teams werd meegedaan aan een zogeheten sprint-triathlon: 750 meter Bosbaanzwemmen, 28 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen, dit alles in estafettevorm. Een enkelband met daarin een tijdsregistratiechip diende als estafettestokje. Een van de Hollandiaploegen won het mannenestaffetteveld: Tim Heijbrock, Meindert Klem en niemand minder dan Maaike Head, die inviel voor Gerard van der Linden. Verliezende mannen die zich mogelijk vernederd voelen door Head kunnen zich troosten met de wetenschap dat zij regerend olympisch kampioen is.

Geslaagd
Hollandia-initiator Irene Eijs vat samen. “Het was heerlijke weer, de ontvangst en de afsluitende borrel in de OTC-‘skybox’ en de goede sfeer maakte het een actieve top-reünie. Dit jaar was een try-out om te kijken of dit een goede manier is om onderlinge contacten tussen gestopte toproeiers te stimuleren. Missie geslaagd, volgend jaar doen we dit zeker weer”, aldus Eijs.

De jaarlijkse crowdfundig is gestart: steun NLroei. Dat kan hier!