Harde strijd in Hilversum: Scheenaard en Molenaar winnen

Algemeen

De Tromp Boatraces worden al ruim 30 jaar gehouden en kennen vele startmogelijkheden. Het zijn vooral de solisten die er een mooie graadmeter aan hebben. De skiffeurs en skiffeuses zaten in de uitslag vaak dicht op elkaar, er waren in de topvelden zelfs tweemaal twee gelijke tijden waargenomen. Bij de mannen was Olav Molenaar (Skøll) de snelste. Hij werd in het eliteveld gevolgd door zijn clubgenoot Wibout Rustenburg en Pieter van Veen (Triton) die beiden 7,7 seconden langzamer waren. In hetzelfde blok waren de U23skiffeurs ook gestart. De top-2 ervan – Eli Brouwer (Triton) en Wietse Morreau (Nereus) -eindigden beiden in exact in dezelfde tijd, en waren op hun beurt weer sneller 7 seconden sneller dan de nummers twee van het eliteveld, en beiden bleven dus op minder dan een seconde van Molenaar.

Support NLroei, doe mee aan de crowdfunding ’22/’23, dat kan hier, alvast bedankt!

Bij de vrouwen was vice olympisch kampioen Lisa Scheenaard weer op stoom. Vorig jaar werd zij nog bedankt voor de (uiterst succesvolle) WK-equipe. Bij de eerste gelegenheid erna liet de Thetaroeister weer zien er te staan. Maartje Damen deed vorige week nog mee aan de Coastal WK, maar in een smaller skiffje kan de Lagaroeister misschien nog wel beter uit de voeten, zij werd gisteren tweede en werd op hielen gezeten door lichtgewicht Tosca Kettler van Orca.

De U23skiffeuses roeiden een paar uur later op de (zon)dag. Claire de Kok (Njord 2) won, Willemijn Mulder (Laga) werd tweede, gevolgd door Njord-1-roeister Lisa Bruijnincx. Lucas van der Wurf (Willem III) was de snelste van 36 solerende U19-jongens. Amély Carriėre (Het Spaarne) won van 21 skiffeuses in het meisjes-18-veld.

Alle uitslagen staan hier.