Hamish Bond kiest vooralsnog voor wielrennen

Kort Voorpagina

Tweevoudig olympisch kampioen in de twee-zonder Hamish Bond kiest voorlopig voor de wielersport. Tegen het Engelse online magazine Cyclist liet hij weten kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokyo op het onderdeel tijdrit na te streven.

In die discipline eindigde hij begin januari als derde bij de nationale kampioenschappen van Nieuw-Zeeland. Onlangs herhaalde hij die prestatie bij de kampioenschappen van Oceanië, waarbij hij onder andere ook Jason Christie versloeg. Deze landgenoot was hem in december nog ruimschoots te snel af geweest. “Ik heb duidelijk een goede stap gemaakt en ben erg benieuwd wat er komende maanden nog gaat gebeuren. Ik vertrek binnenkort naar Engeland en doe daar in juni en juli mee aan een aantal wedstrijden. Daar zijn momenteel de beste tijdrijders van de wereld te vinden”, aldus Bond.

Ambitieus
De recente resultaten hebben hem de hoop gegeven dat uitkomen op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo een reële optie is. “Ik besef me dat dat een ambitieus doel is, maar ik ben er eerder ook niet gekomen door laag in te zetten. Of het haalbaar is zal de toekomst uitwijzen”, aldus de atleet die inmiddels tien kilo is afgevallen en nu slechts 80 kilo weegt.

Tijdslimiet
Een kleine slag onder de arm houdt hij wel. “Ik wil hoe dan ook de Spelen halen, of het nou in roeien is of in wielrennen. Ik heb mezelf een tijdslimiet gegeven. Als het niet gaat zoals ik wil of als ik niet voldoende progressie maak, ga ik niet bij de pakken neer zitten.” Bond gaat verder niet in op welk tijdslimiet hij zichzelf precies heeft gegeven.

©NLroei, 22-3-2017