Goud ontbreekt bij EK onder 23

Nabeschouwing

De senior-B-equipe van oranje deed het zeker niet onaardig bij de EK onder 23 jaar. Er was in Duisburg zilver voor lichte skiffeuse Femke van de Vliet en voor de dubbelvier van de vrouwen. De boordvier van de vrouwen behaalde brons.

De helft van de zes overige finaleploegen van Nederland belandde op de (spreekwoordelijk) ondankbare vierde plaats. Het ging daarbij om de acht en de dubbelvier bij de mannen en de quadruple van de lichte vrouwen. Kortom: er was aansluiting met de Europese top. Maar goud ontbrak.

Roeiwinkel
Ter vergelijking, Roemenië en Italië grepen elk vijf keer goud, Duitsland vier keer (waaronder met beide achten) en een groot roeiland als Groot-Brittannië schitterde door afwezigheid. Het goud van de lichte Belgisch mannen in de dubbeltwee geeft te denken. Nederland won in dat veld de B-finale. Onze Zuiderburen hebben in die bootklasse hun ploeg op olympische medaillekoers liggen, terwijl Nederland nog een lichte mannendubbeltwee moet gaan kwalificeren. Er is nog veel werk aan de roeiwinkel.

De finales zijn hier terug te zien, de uitslagen van de finaledag staan daar.

NLroei koerst richting 2021, onze crowdfunding is recent gestart. Draag ook bij aan de redactiekas, het kan hier, alvast bedankt!