Vrouwen gisteren als een raket, quadruple vandaag voor goud?

Algemeen Dagprogramma

Wederom een topdag voor Nederland: de lichte vrouwendubbel en de vrouwentweezonder grepen een ticket voor de A-finale. De vrouwenacht was al zeker van de finale (vier tegenstanders) en liet bij een oefenpotje zien razendsnel te zijn. De boot van stuurvrouw Eline Berger kwam tot 6:04, dat is maar circa 10 seconden boven de beste tijd ooit. Mogelijk is er door de anderen het spelletje ‘verstoppertje’ gespeeld, maar dat kan zo maar omslaan in een verlamde finale vanwege de Hollandse suprematie.

Femke van de Vliet en Iris Hochstenbach wonnen bijna (op 0,22 sec.) hun herkansing, maar lieten 6:54,7 noteren, dat is slechts zo’n 7 seconden langzamer dan het wereldrecord van Head/Paulis. Jessy Vermeer en Eve Stewart forceerden in de halve finale eigenhandig een Brexit door de Britten met 2/100 e (!) seconde voor te blijven. Dat was tevens het verschil tussen de A en de B-finale. Vandaag mogen/moeten ze al aantreden voor de medailles. Ook de vrouwendubbelvier trekt ten strijde, goud gloort voor deze ploeg.

Programma (NLtijd, link naar livestream. Opgelet: het is niet onwaarschijnlijk dat de wedstrijden vanwege het weer later op de (zater)dag worden gestart)

halve finale
15:00 u mannendubbeltwee
15:15 u lichte mannenskiff
B-finale
15:55 u mannentweezonder
A-finale
17:15 u vrouwentweezonder
18:15 u vrouwendubbelvier