Ergernis om Brugse 1-aprilgrap

Kort

De website van de Koninklijke Roeivereniging Brugge maakte gisterochtend melding van opvallend nieuws. Zo zouden zij als eerste Belgische roeiclub van de Vlaamse Roeiliga weer met een acht het water op mogen. Mits er steeds één roeiplaats vrij gelaten zou worden. Dit om de zogeheten social distancing van anderhalve meter te garanderen.

Stuurlieden werd aangeraden mondmaskers en face-shields te dragen om zodoende de ‘vloeistofnevels’ van de slagman te ontwijken. Ook moest de slagplek openblijven waardoor het materiaalteam van de Brugse roeivereniging alle boten moest omriggeren. Een afbeelding liet zien hoe dit dan gedaan zou moeten worden. De meeste mensen hadden echter al snel door dat het om een 1-aprilgrap ging.

Claes
Toch kon niet iedereen de grap waarderen. Frans Claes, bondscoach van de lichtgewicht dubbeltwee, schreef op Facebook de grap misplaatst te vinden. “Met deze situatie spot men niet als sportman tegenover de burger die een hoge prijs betaalt met de strijd tegen dit virus. Ik word er triest van.” Ook hekelde hij het feit dat de Vlaamse Liga er in betrokken werd. Zijn olympische roeiers die tot voor kort nog mochten roeien, moeten sinds deze week ook binnen blijven.