Geen Nederlandse topprestaties in Boston

Kort

De Head of the Charles is de grootste roeiwedstrijd ter wereld. De deelnemende Nederlanders konden dit weekeinde er niet bij imponeren. Zo eindigde de zogeheten developmentacht van coaches Willem Jan de Widt en Ronald Florijn als achtste, 24 seconden achter een Amerikaanse selectieboot.
[su_quote]Maak kans op het boek ‘Fluisterend Goud’, doe nog vandaag mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]
De ploeg met onder andere de gebroeders Rienks, Michiel Oyen en Mick Makker aan boord waren daarmee echter niet de snelste Nederlanders. Olav Molenaar was met zijn acht van University of California een kleine twaalf seconden sneller en eindigde als vijfde. Ook Jaap de Jong was met zijn ploeg van Brown University rapper. Zij finishten als zesde, drie seconden voor de Nederlandse bondsploeg.

Minerva
Voor de ploeg van Minerva, traditioneel een verbond van de betere studentenroeiers van de KNSRB-verenigingen, bleek de eerste divisie iets te hoog gegrepen. De ploeg met Ruben van Streun op slag eindigde als 28e en liet daarbij slechts twee boten achter zich.

Wiersma
Bij de vrouwen had Nereus een acht ingeschreven in het zogeheten Championships Eights-veld en kwam daar niet verder dan plek 25. Ook in dat veld zaten zoals de jaren gebruikelijk is een aantal voormalige topjunioren in verschillende studentenploegen vooraan in het veld. To Wiersma was met haar acht van Virginia de beste op plaats 6, ruim een halve minuut achter een winnende Amerikaanse bondsboot.

Kooijenga
Een letterlijk lichtpuntje was de winst van lichtgewicht roeier Jorke Kooijenga. De voormalige roeier van Willem III stond te boek als een groot talent maar leek te zijn gestopt met wedstrijdroeien. Nu won hij met ruime marge met zijn vier van de University of Pennsylvania.