[Update] Medailles buiten bereik van Stef Broenink

Kort

[Update] Skiffeur Broenink treft van alle Nederlanders bij de EK het grootste veld. Hij is er bij de herkansing niet in geslaagd zich bij de betere helft ervan te voegen, Broenink werd derde achter de Duitser en een Noor. Dat was een klassering te ver. Morgen komt het Leidse krachtmens uit in de halve eindstrijd waarbij een ticket voor de C-finale het hoogst haalbare is.

Bart Lukkes en Jort van Gennep bemannen de lichte dubbel en wonnen evenals lichte skiffeuse Amber Kraak de herkansing. Zij gaan in de halve finales varen die toegang tot de medaillestrijd bieden.

[eerder bericht]
Een aantal Nederlandse boten moet na de EKvoorwedstrijden van vanochtend herkansen. Vooral de extra ronde van regerend olympisch kampioen Ilse Paulis met haar nieuwe bootgenoot Marieke Keijser is opvallend. Het duo belandde in de voorwedstrijd op een tweede plaats achter Italië. Dat was onvoldoende voor een rechtstreekse plaatsing in de A-finale.

Meevallers waren er ook. In de NLroeivoorbeschouwing staat dat een plaats voorin de B-finale mooi zou zijn voor de twee zonder stuurman van Lex van den Herik en Bo Wullings. Welnu: zij plaatsten zich rechtstreeks voor de A-finale. Ook de mannenvierzonder en de zware vrouwenvrouwendubelvier en -dubbeltwee zijn inmiddels al een ronde verder.

De uitslagen en startlijst staan hier.