Ergometer drijft computer aan

Kort

Onderuitgezakt zitten gamen kan verleden tijd worden. Trainen kan uitstekend gecombineerd worden met het spelen van een computerspel. Via het aanbrengen van een paar goede electromotoren onder een ergometer lukt het om voldoende elektriciteit op te wekken om een computerspel aan te sturen. De Amerikaanse YouTuber Jeremy Fielding ontwikkelde het systeem voor zijn computerspelenden kroost. Dit zou zomaar eens goed kunnen motiveren bij een een lange training.

De motoren hangen onder het vliegwiel van de roeimachine. Vader is heerlijk aan het ergometeren, terwijl de kinderen hun spel spelen. Het scherm voor het computerspel gaat aan door de opgewekte elektriciteit en werkt uiteraard zolang het vliegwiel in beweging is. Het speelplezier kan worden verlengd door er een estafettetraining van te maken. Een kleine batterij in de machine zorgt ervoor dat de computer niet meteen uitvalt.

Educatief
Degene die het eerst is uitgeput verstoort het spel. Het doel van Fielding was om met bestaande onderdelen nieuwe uitvindingen te doen. Ook educatief is het volgens de uitvinder een goede vondst: het daagt kinderen uit om compromissen te maken en goed samen te werken.