EK: Zwitsers goud gloort voor oranje

Dagprogramma

Liefst elf Nederlandse boten gaan vandaag van start in de A-finales. Twee kilometer verderop aan de andere kant van Rotsee ligt goud te wachten. Er is een aantal oranje kanshebbers voor het hoogste, namelijk de Europese titel. De sterkste vrouwenboot is momenteel de vierzonder. Veronique Meester lijkt voor haar ploeg iets extra’s te kunnen brengen, terwijl in andere ploegen Marieke Keijser en Nicole Beukers worden gemist.

Meester is vandaag in Luzern present op de slagplaats van de vierzonder. Bij de mannen doen vooral de scullers goede zaken. Stef Broenink verkeert in absolute topvorm en hij bereikte net als zijn collega-scullers uit de twee en vier de eindstrijd. Als het water niet te rimpelig wordt, kan Broenink mogelijk een medaille gaan pakken. De dubbeltwee en de dubbelvier kunnen een gooi naar goud doen.

De Holland Acht is in blakende vorm en zal Duitsland willen aanvallen. Lisa Scheenaard, Marieke Keijser en de vrouwendubbelvier, twee en acht zijn zeker niet kansloos voor een ereplaats.

Hieronder de starttijden van de Nederlandse A-finalisten.
10:03 u lichte mannendubbelvier
11:00 u vrouwentwee
11:16 u mannendubbeltwee
11:32 u Stef Broenink
11:48 u Lisa Scheenaard
12:48 u vrouwenvier
13:39 u Marieke Keijser
13:55 u vrouwendubbelvier
14:11 u mannendubbelvier
14:27 u vrouwenacht
14:58 u mannenacht

De A-finales zijn via deze link te volgen, daar zijn ook lotingen te vinden en er verschijnen uitslagen.