Drijvende tribune roeibaan Rio wegbezuinigd

Achtergrond Algemeen Kort Voorpagina

De organisatie van de Olympische Spelen heeft vanwege financiële problemen een streep gezet door de geplande drijvende tribunes bij het roei-en kano-evenement. Hierdoor zullen er 4000 minder zitplaatsen zijn bij het Lagoa Rodrigo de Freitas.

Verder worden ook de tribuneplekken bij het beachvolleybal gereduceerd en zijn er flinke saneringen in het vrijwilligersprogramma en bij de infrastructuur. In oktober 2015 was al aangegeven dat het budget met 30 procent verlaagd moest worden. Dit alles mede vanwege de meest ernstige crisis in 20 jaar van thuisland Brazilië.

Het weghalen van de tribunes bij het roeien zou volgens de BBC onderdeel zijn van een besparing die 459 miljoen euro oplevert. Volgens de website Inside the Games zijn er deze week verschillende video-conferenties geweest tussen topmannen van de wereldroeibond FISA en het organisatiecomité om deze problemen te bespreken en om tot een eventuele oplossing te komen.

Ook werd bekend dat vooralsnog slechts 50 procent van de 4,5 miljoen olympische kaartjes die voor Brazilianen beschikbaar zijn gesteld, zijn verkocht.

© NLroei, 21-1-2016