Drievoudig olympisch kampioen kreeg ruggenmerginfarct

Algemeen

”Ik heb choquerend nieuws”, liet de voormalige roeier Pete Reed afgelopen week weten middels een video op zijn Instagrampagina. ”Ik heb een ruggenmerginfarct gehad, dat is heel zeldzaam.”

Reed geeft aan dat het nu goed met hem gaat. ”De mindset die ik de afgelopen twintig jaar heb ontwikkeld tijdens het sporten zal goed zijn voor het herstel.” Ook laat hij weten geen medelijden te willen en de komende tijd zich te richten op zijn herstel.

[su_quote]Maak kans op ‘fluisterend goud’, doe nog vandaag mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]

Zeldzaam
Ruggenmerginfarcten komen zelden voor. Tijdens een ruggenmerginfarct wordt de bloedtoevoer naar het ruggenmerg verhinderd, door bijvoorbeeld een bloedstolsel. Symptomen zijn onder andere verlammingsverschijnselen, gevoelloosheid en spasticiteit. Soms is volledig herstel mogelijk, maar het kan ook zijn dat de patiënt invalide blijft.

Thomas Kellerfinalist
De 38-jarige Brit won driemaal een gouden medaille op de Olympische Spelen. Ook werd hij liefst vijf keer wereldkampioen. Eergisteren werd bekendgemaakt dat hij genomineerd is voor de Thomas Keller Medaille van de World Rowing Awards 2019. Deze prijs is voor gepensioneerde roeiers die een lange, succesvolle roeicarrière hebben gehad en bekend staan om hun sportiviteit.