Damen Raceroei Regatta binnen vijf jaar volwassen

Kort

De Damen Raceroei Regatta wordt dit weekeinde voor de vijfde keer gehouden. In recordtijd kreeg de wedstrijd een eigen plek op de kalender. Regattavoorzitter Julius van der Meer vertelt erover.

“Na een geslaagde eerste editie, was de regatta het jaar daarop al klasserend. In het derde jaar werd het opgenomen in de klassementen. En nog steeds groeit het aantal inschrijvingen. Een mooi detail is dat we komend weekeinde extra veel boten hebben in de allerhoogste categorie, voorheen SA, tegenwoordig Elite. Het leverde een goed gevuld mannenachtenveld. En de kersverse Nederlandse kampioenen Ymkje Clevering en Veronique Meester starten in hun tweezonder ”, zegt Van der Meer.

Verwennerij

De regatta kent inmiddels een aantal bijzonderheden. “We hebben een pastalunch voor alle roeiers, er is een mogelijkheid om je te laten masseren en voor coaches zijn er fietsen beschikbaar. Geen overdreven verwennerij, maar we proberen iets extra’s te bieden waaraan alle deelnemers wat hebben.”

9292

Ondanks dat er al veel een vaste plaats in het regattadraaiboek heeft, zag de voorzitter met zijn team kans toch nog een noviteit te brengen. “Deze lustrumeditie is er de mogelijkheid om met een speciale openbaarvervoerlijn de baan te bereiken. Er rijdt een bus van het station Rotterdam Alexander, voor de vroege vogels vertrekt die van Rotterdam Centraal. De dienstregeling ken ik niet uit mijn hoofd, kijk daarvoor op 9292.nl”, lacht hij.

Bedrijfsroeien

De innige samenwerking met hoofdsponsor Damen is een essentieel onderdeel van het succes van de wedstrijd die wordt georganiseerd door Laga. “Het bedrijfsleven is voor ons van belang. Daarom bieden we bedrijfsachten ook een startgelegenheid. Voor de minder ervaren medewerkers is er een mogelijkheid om deel te nemen in een C4.”

Warming-up

De bedrijfsroeiers kunnen net als alle wedstrijdroeiers zich straks opwarmen in de speciale tent die daarvoor op het terrein van de Willem-Alexander Baan staat. “Ergometers, hometrainers en zogeheten Wattbikes staan daar voor iedereen klaar”, aldus Van der Meer.