Chaos rondom boordroeiers, zieke Lücken vervangen door Van de Kerkhof

Dagprogramma

[update: lichte skiffeuse Femke van de Vliet heeft zich zojuist geplaatst voor de finale: vanmiddag om 15:15u] Mannencoach Mark Emke zal in Luzern met zijn handen in het haar hebben gezeten. Eerst bleek Boudewijn Röell van zijn beoogde olympische vierzonder ziek. Die werd vervangen door skiffeur Amos Keijser, maar de start in de voorwedstrijd van de vier ging niet door omdat de complete ploeg in quarantaine moest terwijl Röell een PCRtest onderging. Een afgeleide: het voltallige skiffveld moest vanwege de terugtrekking van Keijser vlak voor de start van de voorwedstrijden opnieuw loten.

Tot overmaat van ramp bleek Robert Lücken – slag van de Holland Acht – ook ziek. Dus die ploeg werd door de organisatie ook apart gezet. Lücken en Röell hebben (gelukkig) negatief getest op corona, maar zij zullen dit weekeinde niet meer starten. Jacob van de Kerkhof valt in bij de acht. Gevolg was dat alle zes de officiële berichten van de roeifederatie allemaal betrekking hadden op de Nederlandse boordroeiers. Bij wijze van uitzondering staat World Rowing toe dat vierzonder-nummer-1 en de Holland Acht alsnog aan het toernooi mogen deelnemen. Er is nog een complicatie. Van de Kerkhof zit ook aan boord bij de vierzonder-nummer-2 die vandaag gaat herkansen.

De startlijst van vandaag
C-finales
9:48u M2x Morreau/Mollee (2) (teruggetrokken vanwege een blessure)
10:12u M1x Finn Florijn
Halve finale
10:24u LW1x Martine Veldhuis (1) & Femke van de Vliet (2)
Herkansing
11:18u W2x Dullemans/Kolkman
Halve finale
11:30u M2x Broenink/Twellaar (1)
Herkansing
11:36u M4- Rienks/Van de Kerkhof/Mantel/Rienks (2)
Halve finale
11:42u W1x Benthe Boonstra

NLroeiredacteur Coen Eggenkamp schreef deze voorbeschouwing. De wedstrijden zijn hier live te volgen.

Verslag van een week in Luzern?…NLroei doet het dagelijks! Steun jij de redactie? Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!