Cambridge tegen Nereus

Kort

Vandaag neemt een acht van Nereus het op tegen de geselecteerde vrouwenacht van Cambridge voor de jaarlijkse Boatrace. Deze sparsessie op de Thames is een van de zogeheten fixtures waarin Oxford en Cambridge oefenen tegen sterke tegenstanders.

Twee jaar terug roeide een mannenacht van Nereus al tegen het Oxford met Olivier Siegelaar aan boord (uitslag: 1-1). De krachtmeting van de vrouwen kwam tot stand door de Nederlandse Cambridge-coach Astrid Cohnen, die eerder in Nederland voor Skøll en Laga actief was. Sinds dit najaar is zij assistent-coach van de zogeheten ‘light blues’ bij de vrouwen en de lichte mannen.

Van Opstal
Cohnen contacteerde haar voormalige collega Boudewijn van Opstal, die sinds twee jaar de scepter zwaait bij de vrouwen van Nereus. Hij stuurt een acht met maar liefst zes zilveren medaillewinnaars van afgelopen Wereldkampioenschappen onder de 23 jaar. De ploeg maakt gebruikt van een Engelse stuur.

Belangstelling
De start is om 14:30u Engelse tijd en de sparpartij gaat over twee stukken van drie kilometer op het Boatrace-parcours. De Boatrace voor de vrouwen staat sinds 2015 een stuk meer in de belangstelling. Sindsdien varen de ploegen op de onstuimige Thames en wordt hun race net als bij de mannen live uitgezonden op televisie.