Broenink en Scheenaard/De Jong naar A-finale

Kort

Stef Broenink heeft het gered. Sterker: hij viel de absolute wereldtop hard aan en had in zijn halve finale zelfs lange tijd de leiding. Niettemin gingen de Duitser Zeidler (Europees kampioen) en de Deen Nielsen er langs. Broenink bleef echter op een lijn met deze collega-mastodonten en pakte een Tokyoticket en de WK-A-finale.

Lisa Scheenaard en Roos de Jong zijn er ook in geslaagd de A-finale te bereiken. Dat deden ze met ijzeren vertrouwen in de goede afloop. De oranje dubbel maakte er een fraaie inhaalrace van en werd nog bijna tweede (op 0,05 seconde) ten kost van Canada. De Nieuw-Zeelandse vrouwen bleven buiten bereik. Scheenaard en De Jong hadden afstand genomen van de Chinezen die tot de B-finale zijn veroordeeld.

B
Niki van Sprang en Amos Keijser hebben hard, maar vergeefs gestreden. De ploeg hield steeds aansluiting met de boten die op A-finalepositie lagen, maar het lukte maar niet op de felbegeerde derde plaats te komen. Eenmaal in verloren positie liet de oranje ploeg zich moegestreden terugvallen, waardoor de achterstand groter werd gemaakt dan het was. Laila Youssifou redde het ook niet. De skiffeuse hield wel aansluiting, maar kon niet verder komen dan een vijfde plaats.

[su_quote]Geen NLroei zonder crowd funding! Support de onafhankelijke roei-journalistiek, dat kan hier. Bedankt![/su_quote]