Brandsma en Adema nationaal kampioenen indoor

Wedstrijden

Lisanne Brandsma (Skadi) en Luuk Adema (Gyas) kroonden zich gisteren tot online nationaal kampioen indoorroeien. De winst van Adema kwam echter wat dubieus tot stand.

Door een ergometer die geen goed contact maakte met het systeem in Amsterdam voltrok de heat bij het Leidse Njord pas later. Deze kon daardoor niet meer meetellen voor de echte wedstrijd. Toch bleek daar uiteindelijk harder te zijn geroeid dan in Groningen. Dolf Rutten kwam in Leiden tot een tijd van 6:00,8 en had zich ander vergewist van de snelste tijd in dat veld.

Brouwer
Zijn ploeggenoot Thijs Ruiken zette tegelijkertijd met 5:59,7 zelfs nóg een snellere tijd op de klokken. Hij deed echter mee in de senior B-categorie en zou die met overmacht gewonnen hebben als de heat wel gelijk met de rest was weggestart. Nu won Nykle Krijgsveld van Saurus die ruim zes seconden langzamer was dan Ruiken. In het Gevorderden-veld zette Eli Brouwer van Triton overigens de snelste tijd van de dag neer met 5:58,0.

Brandsma
Bij de vrouwen was het minder spannend. Zoals verwacht was Lisanne Brandsma de snelste. Haar tijd van 6:36,5 was echter bijzonder indrukwekkend en meer dan drie tellen sneller dan vorig jaar. Op de Bosbaan was er bij de testen van de roeibond in elk geval niemand sneller. Ook de tijd van de winnares bij de vrouwen onder de 23 jaar sprak tot de verbeelding. Lisa Bruijnincx sprintte keihard af en finishte in een knappe tijd van 6:41,4.

De uitslagen zijn hier te vinden.