Boot omgeslagen in Iowa: twee roeiers overleden

Kort

Op het Little Wall Lake ten noorden van de stad Des Moines (Iowa/USA) zijn twee roeiers overleden nadat zondag hun boot was gekapseisd. Hoewel details nog niet zijn vrij gegeven, lijkt het erop dat hevige golven ervoor zorgden dat de boot kapseisde. De drie andere inzittenden konden worden gered door omwonenden.

Het ijskoude water is de omgeslagen roeiers vermoedelijk noodlottig geworden. Het meer was tot een paar weken terug nog compleet bevroren en de buitentemperatuur was zondag amper boven de 0 graden Celcius. Vrij snel na het ongeluk werd het eerste dode lichaam gevonden. Maandag volgde met de hulp van sonarapparatuur het tweede. Het bieden van hulp via motorboten was lastig omdat omwonenden vanwege de kou vrijwel al hun boten op de kant hadden liggen. Een van de drie overlevenden werd via een kajak uit het water gehaald.

De roeiers waren aangesloten bij de Iowa State Crew Club van de Iowa State University. Dit is een andere en kleinere universiteit dan de bekende University of Iowa uit de stad Iowa.