Björn van den Ende: “Red Bull Race bizar zwaar”

Kort

Gisteren werd in Luzern de Red Bull X Race gehouden, een wedstrijd over in totaal 27 kilometer. Zestien kilometer wordt roeiend afgelegd in twee etappes, het middenstuk en laatste stukje rennend met de boot op de schouders. Björn van den Ende startte er en haalde zilver, in een lichte mannenacht.

“Het was een mooie, maar bizar zware race”, zei Van den Ende. Hij roeide in een gemixte acht met lichte mannen uit Italië, Denemarken, Zuid-Afrika en Frankrijk. Allen zijn ook in Rio gestart. Dit octet moest het afleggen tegen de Zwitserse thuisploeg, ook vol Riogangers. “We zijn wel tevreden, maar we kwamen voor de winst”, aldus Van den Ende over het behaalde zilver.

Overleven
“Dit was het beste dat er vandaag in zat. De eerste tien kilometer lagen we nek aan nek met Zwitserland. Tien kilometer. Dat ging echt heel goed”, reageert de Nederlander. “Bij het rennen hadden we moeite om in een ritme te komen. Daar pakten ze Zwitsers belangrijke seconden die we niet meer goed konden maken. Het laatste stuk roeien was overleven.”