Binnen trainen? Gebruik de roeitrainer!

Promotie

Een roeitrainer is een fitnesstoestel waar je binnen op kunt roeien. Je ziet ze vaak terug in sportscholen, maar ook thuis worden ze vaak gebruikt om fitter te worden. Wat zijn de voordelen van roeien en hoe kun ook jij ermee beginnen? Je ontdekt het in dit bericht.

Waarom roeien?

Kort gezegd word je met roeien sterker en fitter. Ook voor vetverlies is het effectief. Met roeien verhoog je je vetverbranding. Dit komt vooral vanwege het feit dat je hele lichaam aan het werk gezet wordt. Van je arrmspieren tot aan je beenspieren en zelfs je buikspieren. Ze werken allemaal mee om de roeibeweging te maken.

Hoe begin je met roeien?

Beginnen met roeien is laagdrempelig. Het enige wat je nodig hebt is de beste roeitrainer. Natuurlijk moet je de roeitechniek ook goed beheersen. Wanneer je dit namelijk niet doet loop je een grote kans op blessures en pijntjes. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid van start gaat.

Verschillende soorten roeitrainers

Roeien kun je doen op een roeitrainer met waterweerstand, een roeitrainer met magnetische weerstand of een roeitrainer met luchtweerstand. De meeste professionele roeiers trainen buiten het seizoen om op een lucht- of waterweerstand roeitrainer. De roeimachines van VirtuFit zijn bijvoorbeeld erg geliefd onder vele roeiers.

Dit blog is een bijdrage van Fitvooralles.nl