Tricky herkansingen, achten los, NRC sprak de beste: 10:14 uur eerste start

Dagprogramma

Het is een spannende dag voor de mannenvierzonder, de lichte dubbelvier en de mixedvier. Want herkansingen. Er is extra druk op de vierzonderbemanning. Bij deze ploeg staan de Olympische Spelen op het spel, de herkansing kan toegang geven tot de halve finale. Als die eenmaal is bereikt, is Tokyo (als het ware) halverwege. De achten gaan vandaag voor het eerst de Donau op voor een (voor)wedstrijd.

Uit een ‘onderzoek’ van de NRC kwam naar voren wie de beste roeier van Nederland is. De krant interviewde hem. Het gaat om Robert Lücken. Hij zit nog altijd op slag van de Holland Acht en vergelijkt roeien in zijn boot met trampolinespringen. “Als ik iets verander, moeten die zeven gasten achter mij dat ook nog in de vingers krijgen. De een doet dat vanuit zijn kracht, de ander moet het van zijn techniek hebben. De kunst is om dat bij elkaar te krijgen. Als het loopt zoals op trainingen, varen we in de medailles. Maar laten we steken vallen, dan kan het ook heel slecht uitpakken”, zei hij tegen NRC.nl.

NLstarts:
10:14 u mannenvierzonder
11:27 u mixedvier
11:41 u lichte mannendubbelvier
11:55 u vrouwendubbelvier
12:15 u vrouwenacht
12:45 u mannenacht

[su_quote]Geen NLroei zonder crowd funding! Support de onafhankelijke roei-journalistiek, dat kan hier. Bedankt! [/su_quote]