Wiggins onherkenbaar als roeier

Kort

Voormalig Tour de France-winnaar Bradley Wiggins doet een serieuze poging zich te transformeren tot roeier. Op zijn Twitter-account plaatste hij een foto van zichzelf op een roeimachine, waarbij hij behoorlijk wat kilo’s was aangekomen.

Steun NLroei. Doneer hier!

Afgelopen zomer kwam naar buiten dat de wielrenner die eind 2016 stopte, aast op deelname aan zijn zesde Olympische Spelen. Als in 2020 de Olympische Spelen in Tokyo worden gehouden is Wiggins 40 jaar oud. De Brit kwam op het idee om zich als roeier te plaatsen toen bij het aftrainen als topsporter bleek dat zijn ergometerscores bijzonder goed waren. “Ik werd beter en beter, waarna ik het professioneel ben gaan aanpakken en zeven keer per week ben gaan trainen”, vertelde hij toen aan de BBC. Zijn vriend en tevens olympisch gouden medaillewinnaar in de boot, James Cracknell, nam de coaching op zich.

Zwaargewicht
Oorspronkelijk ging men er vanuit dat de tanig gebouwde Wiggins zich zou richten op de enige olympische categorie voor lichtgewichten, de dubbeltwee. Maar nu blijkt dat de huidige werelduurrecordhouder op de fiets andere ambities heeft. In juli spraken diverse experts al uit dat deelname in de lichte dubbeltwee onwaarschijnlijk zou zijn, gezien het feit dat dit boottype als een van de moeilijkste technische nummers geldt. Als zwaargewicht zou hij meerdere opties hebben.

Onherkenbaar
Op de foto die hij verspreidde is Wiggins nauwelijks meer te herkennen. Met de nieuw ontwikkelde dikke bovenarmen is het niet meer voor te stellen dat hij met datzelfde lichaam een paar jaar terug nog de steilste Alpen-toppen bedwong.

Ergometerkampioenschappen
Het is echter onduidelijk in hoeverre Wiggins al geregeld in de boot zit of niet. Zijn eerste publieke optreden zal zijn tijdens de Britse Indoorkampioenschappen die 9 december in Londen worden gehouden.