Vloeibare droom komt uit: Leeuwarden wint elfsteden

Kort

Het winnen van de elfstedentocht op schaatsen zal wel eens een utopie kunnen blijven (met dank aan het veranderende klimaat), maar per roeiboot is het een ander verhaal. De ploeg ‘Droom Groot’ van Wetterwille won dit weekeinde de roeimarathon, en maakte een droom op vloeibaar water in 18 uur en 3 minuten waar.

De ploeg van twaalf jongelingen had het flink aan de stok met de zesmansformatie Cool Runners. Deze Duitsers waren tot Sneek sneller dan de Friezen, maar werden in de buurt van de watersportstad gepasseerd. De oosterburen bleven ‘Droom Groot’ hardnekkig volgen en deden uiteindelijk slechts zes minuten langer over het parcours van 207 kilometer. De twaalf van Wetterwille waren per kilometer dus minder dan twee seconden sneller dan de zes Cool Runners.

Uitslag
Van de 88 gestarte ploegen haalden er 82 de finish binnen de tijdslimiet. De stevige noordoosten wind maakte de 38e roeitocht niet zo eenvoudig. Hier staat de volledige uitslag. Op de foto staan de winnaars. Achterste rij vlnr. Sil van Everdingen, Jorn Dijkstra, Jens van der Kamp, Joris Bergman, Marten Breeuwer, Koen Keijzer en Jan Douwe de Boer. Vooraan: Vera Meijerhof, Stefaan Borgmans, Carien de Wildt, Pauline van der Haring en Didier Sizoo.